Oostduinkerke

Garnaalvissers te paard

Deze kleinere familiale badplaats heeft alles om het naar u zin te maken.  Een mooi breed strand, gezellige terrassen op het zand en go-cart verhuur voor de kinderen.

Op sportief vlak bent u hier aan het juiste adres: Golf Ter Hille, tennis, fitness, bowling en surfen!

Oostduinkerke is natuurlijk gekend voor zijn garnaalvissers te paard, u kunt ze zelf aan het werk zien in de zomermaanden.

We nodigen u uit om ook het visserijmuseum te bezoeken. Ontdek samen met uw gezin of familie de Vlaamse zee en kustvisserij, de aquariums en het leuke familiespel `SOS Zeemonster`.

Daarnaast biedt Oostduinkerke nog tal van leuke eet- en drankgelegenheden aan die de moeite waard zijn.

Zie ook Toerisme Koksijde

Golf Ter Hille

Alle golfspelers van elke leeftijd zijn van harte welkom in Koksijde Golf ter Hille. Zowel beginners als gevorderde spelers kunnen onderricht genieten van onze golfpro’s in Koksijde.
De Driving Range is elke dag van de week open van 08.30 uur tot 21.00 uur.
Op de Langeleedcourse is een minimum handicap van 35 vereist.
 

Sporten in Oostduinkerke

Tennis

Wie eens wilt gaan tennissen, kan naar Tennisclub Tip Top gaan. U kunt er komen spelen als lid, maar ook als je geen lid bent kan je er terecht. Er zijn 6 terreinen die elk afzonderlijk liggen, dus tennispret voor iedereen.

Bowling

Heeft u zin in een toffe avond met uw vrienden of familie? Dan kan je altijd terecht in NorthSea Bowl. U kunt er lekker apperitieven, eten en bowlen. 

Fitnessen

In Wave Health Club kan je verschillende sporten beoefenen. Je kunt er fitnessen, squashen, zumba dansen en nog veel meer. Nadat je hebt gesport kan je lekker ontspannen in de sauna en erna nog een drankje consumeren in het Wave kaffee.

Cultuur opsnuiven in Oostduinkerke

Ook voor het verruimen van uw kennis kunt u in Oostduinkerke terecht. Een terugblik op de goeie ouwe tijd en hun hedendaagse invloeden. Het folkloremuseum van het Florishof neemt u mee naar de leefwereld van uw grootouders en overgrootouders. Na uw bezoekje kunt u in het ernaast gelegen restaurant Florishof nog terecht voor een drankje en een hapje. http://www.florishof.com/nl/een-reis-in-de-tijd Het NAVIGO-museum biedt zowel kinderen als volwassenen de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de leefwereld van de Garnaalvissers. Met eenen museum over de oude tijd, verschillende expo's en het bezichtigen van verschillende soorten vissen in een reuzegroot aquarium kunt u uw namiddag nuttig besteden. Afsluiten kunt u doen in de bijhorende museumherberg 'De Peerdevisscher', waar u kunt genieten van het lokaal biertje 'De Peerdevisscher' met een droogvis erbij. http://www.navigomuseum.be/nl

Garnaalkruien De Eddy's

Een unieke en leerrijke ervaring tijdens uw vakantie aan zee! Na het uitleggen met welk materiaal er gevist wordt, gaan de garnaalkruiers in zee om de garnalen te vangen. Terwijl de kruiers in het water zijn, wachten de deelnemers op het strand en krijgen ze uitleg over de schelpen en de vogels. De vangst wordt op een tafel uitgegoten, de krabben en visjes worden er uitgehaald zodat de garnalen overblijven. Op de afgesproken locatie worden de garnalen gekookt met de nodige uitleg voor het pellen en het proeven. Tenslotte krijgen de deelnemers de gevangen garnalen mee om ze in het verblijf te pellen en er iets lekkers mee klaar te maken. Voor verdere informatie en reservaties: braem.hemeryck@skynet.be