Ontdek het pittoreske Sint-Idesbald!

Ontdek Sint-Idesbald

In de volksmond wordt het dorp Baaltje genoemd. Het is een kunstenaarsdorp, het "Latem-aan-zee", met enkele musea waarvan dat van de wereldberoemde surrealistische schilder Paul Delvaux het bekendste is. Daarnaast kent het badplaatsje de laatste jaren een enorme groei op toeristisch vlak en tal van vervallen villa’s worden gerestaureerd of vervangen.

Brouwerij Sint-Idesbald

De brouwerij bevindt zich in de oude varkensstallen van de abdijhoeve Ten Bogaerde, een indrukwekkende site met een rijke geschiedenis. Ten Bogaerde maakte deel uit van de Cisterciënzerabdij O.L.V. Ten Duinen, die ooit een brouwerij had. Deze traditie zetten we nu verder in de historische varkensstallen. In ons gezellig café heb je een unieke kijk op de brouwinstallatie, het werkterrein van meesterbrouwer Patrick De Waele.

Museum Paul Delvaux

De grootste verzameling werken van Paul Delvaux is te zien in het gelijknamige museum in Sint-Idesbald, op meer dan 1000 m² aan vernieuwde ruimte. Het museum nodigt je uit om kennis te maken met de schilderijen, aquarellen, tekeningen, schetsboeken en etsen uit het werk van de internationaal befaamde kunstenaar. 

Blijf op de hoogte