Ontdek het charmante Koksijde!

Ontdek Koksijde

In Koksijde-Oostduinkerke is het heerlijk vertoeven!

De Hoge Blekker, hoogste duin van de Vlaamse Kust, en de meer dan 700 ha natuurgebieden maken van Koksijde een echt wandelparadijs. Laat je ook verrassen door kunst en archeologie. Het Paul Delvauxmuseum bijvoorbeeld is een must see voor elke cultuurliefhebber. 

Duin De Hoge Blekker

De Hoge Blekker (33 ha) is de blikvanger van onze kust en daaraan heeft hij ook zijn naam te danken. Met zijn 33 meter is hij de hoogste duin van heel de kuststrook.

Op een boogscheut van de zee vormen zijn grote en kleine bewoners, gevarieerde kleurenpaletten en schitterende vergezichten het decor van het boeiende leven dat zich dagelijks afspeelt in de natuur.

NAVIGO Nationaal Visserijmuseum

Tussen mens en zee bestaan unieke banden, van oudsher gesmeed voor de eeuwigheid. Het NAVIGO-museum biedt een hedendaagse kijk in de nostalgische wereld van de Vlaamse vissersfamilie, de heroïsche Ijslandvaarders en de Oostduinkerkse garnaalvissers te paard. Neem ook je tijd om het kustvissersvaartuig OD.1 Martha en de talrijke scheepsmodellen te bewonderen. 

Abdijmuseum Koksijde

In de middeleeuwen overheerste het silhouet van de Duinenabdij het Koksijdse landschap. Een bezoek aan het Abdijmuseum doet je in alle rust wandelen langsheen haar oude muuropstanden, omgeven door prachtige natuur. Verwonder je over unieke collectiestukken die archeologen ter plaatse vonden, over de abdijgeschiedenis en de belangrijke rol van de Duinheren in de streek.

Cinema Koksijde

Gezellig een filmpje meepikken tijdens je verblijf kan je bij Cinema Koksijde. Cinema Koksijde is een bioscoop aan zee met 6 zalen, net buiten het drukke centrum van Koksijde bad. 
Ben je jarig op de dag van bezoek? Dan mag je gratis naar de film bij Cinema Koksijde op vertoon van je identiteitskaart.

Blijf op de hoogte