Adinkerke heeft je heel wat te bieden!

Ontdek Adinkerke

Ten zuiden van De Panne ligt de landelijke polder- en grensgemeente Adinkerke.

Vandaag is Adinkerke vooral bekend omwille van het familiepretpark Plopsaland. Andere bezienswaardigheden zijn het stationsgebouw, de Sint-Audomaruskerk, het Museum Cabour WO II & 2/4 Lansiers... Verschillende fiets- en wandelroutes voeren naar ongerept natuurschoon: domein Cabour (87 ha) en De Moeren (3.500 ha).

Markt Adinkerke

Er is elke vrijdag een bescheiden maar gezellige markt in Adinkerke, op de parking in de Dorpsstraat (bij de Sint-Audomaruskerk). Je kan er terecht voor groenten, fruit, vis en kip aan het spit. Iedereen is er welkom tussen 14.00u en 17.00u! 

Cobergherfietsroute

De Cobergherfietsroute flirt met de Franse grens. Je vertrekt wel vanuit Adinkerke,  maar je fietst meteen door naar het Franse Hondschoote. Op dit fietstraject staan de Moeren centraal. Dat is een 3.000 ha groot landbouwgebied met rechthoekige kavels en loodrechte grachten. Vroeger was hier een groot binnenmeer,  maar dat werd in de 17de eeuw drooggelegd door Wenzel Cobergher. Je fietst terug naar je startpunt langs het Frans-Vlaamse Houtland en de binnenduinen van Ghyvelde en Cabour.

Bowl Inn De Panne

De combinatie van lekker eten en gezellig tafelen, en de sportieve actie en plezier van het bowlen vormt de succesformule van Bowl In De Panne!

Je kan kiezen tussen verschillende formules!

Calmeynbos

Het Calmeynbos is een heerlijk bos van 66 hectare om te wandelen, fietsen, mountainbiken of paard te rijden. Dit duinbos, gelegen op een boogscheut van de Vlaamse kust, herbergt een divers dier- en plantenrijk. Voor wie zee en bos wil combineren, is dit een ideale bestemming! Wie in de zomer wat schaduw wil opzoeken kan naar hartenlust wandelen in dit gevarieerd bosgebied.

Museum Cabour WO II

Het Museum Cabour WO II & 2/4 Lansiers bevat een groot deel van de in 2009 aangekochte collectie van verzamelaar Robert Moeyaert, en illustreert het verloop van de Tweede Wereldoorlog in onze regio, aan de hand van 11 verhaallijnen zoals de vluchtelingen, de luchtmacht of het ‘Sperrgebiet’ en enkele cruciale momenten zoals Operatie Dynamo, de bevrijding en het beleg van Duinkerke.

Blijf op de hoogte